onsdag 25. mars 2009

Kyllingsuppe med italiensk vri


Denne suppa/gryteretten har jeg lekt med hele uka. Jeg fant ut at det er godt som vegetarrett, uten tomater, med oregano istedet for timian, med chili eller balsamico osv osv. Det er en ordentlig koserett, og den passer bra mens vi venter på lysere tider og snøsmelting. Den er også perfekt til rester - variasjonene er mange og smakene passer stor og små.

Til 2 storspiste voksne mennesker og litt til kveldsmat. (Strengt tatt burde det rekke til 4 hvis man har normal appetitt, noe husmoren ikke har...)


Evoo

3 selleristilker, hakkede

2 mellomstore gulrøtter, hakkede

1 stor løk, hakkede

3 fedd hvitløk, revet

1 laubærblad

Salt og pepper

Timian
2-3 kyllingfileter

Penne pasta - hvor mye du vil ha avhenger av hvor tykk du vil ha suppen
og hvor mange du skal mette
1 l kyllingkraft

1 boks hakkede tomater

1 boks røde bønner og/eller kikerter

Kruttonger, gjerne hjemmelagede (se
denne oppskriften for idéer!)
Parmesanost, revet

Varm evoo i en dyp panne eller en kjele på middels høy varme. Tilsett selleri, gulrøtter, løk, hvitløk og laubærblad, krydre med salt og pepper. Stek i ca 2-3 minutter og tilsett kyllingkraften. Kok opp, tilsett pasta og kok til pastaen er klar. Tilsett kylling og bønner når det er 5 minutter igjen av koketiden. Smak til med krydder.

Server suppen i dype tallerkner, pyntet med kruttonger og fersk revet parmesan.

1 kommentar:

Viljestyrken sa...

ååå det hørtes godt ut!