
Denne suppa/gryteretten har jeg lekt med hele uka. Jeg fant ut at det er godt som vegetarrett, uten tomater, med oregano istedet for timian, med chili eller balsamico osv osv. Det er en ordentlig koserett, og den passer bra mens vi venter på lysere tider og snøsmelting. Den er også perfekt til rester - variasjonene er mange og smakene passer stor og små.
Til 2 storspiste voksne mennesker og litt til kveldsmat. (Strengt tatt burde det rekke til 4 hvis man har normal appetitt, noe husmoren ikke har...)
Evoo
3 selleristilker, hakkede
2 mellomstore gulrøtter, hakkede
1 stor løk, hakkede
3 fedd hvitløk, revet
1 laubærblad
Salt og pepper
Timian
2-3 kyllingfileter
Penne pasta - hvor mye du vil ha avhenger av hvor tykk du vil ha suppen og hvor mange du skal mette
1 l kyllingkraft
1 boks hakkede tomater
1 boks røde bønner og/eller kikerter
Kruttonger, gjerne hjemmelagede (se denne oppskriften for idéer!)
Parmesanost, revet
Varm evoo i en dyp panne eller en kjele på middels høy varme. Tilsett selleri, gulrøtter, løk, hvitløk og laubærblad, krydre med salt og pepper. Stek i ca 2-3 minutter og tilsett kyllingkraften. Kok opp, tilsett pasta og kok til pastaen er klar. Tilsett kylling og bønner når det er 5 minutter igjen av koketiden. Smak til med krydder.
Server suppen i dype tallerkner, pyntet med kruttonger og fersk revet parmesan.
Server suppen i dype tallerkner, pyntet med kruttonger og fersk revet parmesan.

1 kommentar:
ååå det hørtes godt ut!
Legg inn en kommentar