torsdag 26. mars 2009

Mat husmoren ikke forstår: polenta


Jeg har en pose av dette i skapet - den ble kjøpt etter at jeg oppdaget at det ble nevnt ofte i forbindelse med italiensk mat. Jeg liker alt av italiensk mat. Til nå. Det er gryn, tror jeg, og det spytter når det koker. Det smaker bare en rar form for grøt, og jeg finner ikke ut om den har kokt lenge nok fordi det står på italiensk på posen. I tillegg svir det seg fort i kjelen. Jeg fant imidlertid ut at det kunne frityrstekes i urteolje (etter at det har blitt kokt, kjevlet ut på en fjøl og skåret opp!) - det var godt nok, men verken sunt eller spesielt raskt, og dermed ikke verdt det sånn i hverdagen. Det er synd, for jeg så potensiale i det som skulle bli et nytt altenativ til pasta, ris og poteter. Jaja...forslag?

2 kommentarer:

Viljestyrken sa...

Jeg kan ikke påstå å ha laget noen form for mat med polenta - og etter dine beskrivelser ser jeg at jeg ikke kjenner nevneverdig trang til det heller..
Så da er det kanskje på sin plass å takke deg for at du gikk i "krigen" før oss!

Husmor i nød sa...

Takk for støtten! Jeg vurderer om de kan benyttes som fuglefrø, men er redd de sveller....