torsdag 8. januar 2009

Italiensk chili med baconkrutonger



Retten ble til en lørdag da jeg drev sport i å få brukt mest mulig av det som var i kjøleskapet. Med litt hjelp fra Rachael Ray kom chilien frem, og gledet både Far i huset og undertegnede. Målene er som vanlig litt bingo.

Italiensk chili:
1 pakke kyllingkjøttdeig
Evoo
1 løk
1 gulrot
2 fedd hvitløk
1 laubærblad
8 dl kyllingbuljong
4 grillede paprika uten skall og kjerne
timian
paprikapulver
chilipulver - gjerne flere typer
2-3 ss balsamico
Den hemmelige ingrediensen: 1 ts liquid smoke - røyksmak på flaske

Baconkrutonger:
Bacon
Evoo
Smør
Hvitt brød med fin skorpe
Fersk rosmarin
2 fedd hvitløk
Parmasan

Sett grillelementet på fullt (har du gassovn eller sånn blåselampe, bruk dette i stedet - går mye fortere). Legg paprika på rist så nærme grillelementet du får plass til. Mens paprikane griller, kan du steke bacon i små biter - ha i godt med olje, den skal nemlig rekke til kjøttdeigen også. Bruk en dyp panne eller en kjele. Legg de sprøe baconbitene på et kjøkkenpapir. Snu paprikaene når de er sorte på den ene siden. Stek kjøttdeigen i den samme oljen. Ha i finhakket løk og raspet/hakket hvitløk.Rasp gulroten oppi kjelen og tilsett kyllingbuljong.
Ta paprikaen ut av ovnen og legg de i en bolle. La ovnen stå på, men bytt ut grillelementet med vanlig oppvarming og 200 grader. Dekk paprika med plasfolie og la stå minst 10 minutter. Fjern skallet og kjernen med frø på på paprikaen. Bland til en puré i kjøkkenmaskin/med stavmikser. Hell puréen i kjelen og kok opp. Tilsett krydder og la småkoke mens du lager krutongene.
Varm smør og olje i en ny panne. Rense hvitløken og gi dem en løst slag med kniven. Legg de i pannen så de setter smak på oljen. Del brødet i store krutonger og la de ligge i oljen en stund på svak varme. Rør om så brødet blir dekket av olje. Legg brødet på et stekebrett. Dryss over stekt bacon, reven parmasan og hakket rosmarin. Stek kruongene gyldne i ovnen.
Smak til chilien med balsamico og liguid smoke-sausen - chilien skal være sterk og søt. Server med et dryss persille og parmasan.
Nam nam!

Ingen kommentarer: