skip to main |
skip to sidebar
Til deg som skal til Kroatias solkyst: bestill sjømat, og styr unna restauranter som markedsfører pizza og lasagne - du finner bedre steder hvis du undersøker litt ekstra. Det jeg spiste mest av under hele oppholdet, var faktisk is. De har så mange smaker og den er veldig god - så det må dere huske på hvis dere tar turen!
Over ser dere vårt første måltid på Hvar, beskjedent krydret, men en god start.
På Hvar anbefaler jeg først og fremst stedet Slow food. Hit ville jeg gått flere ganger, hadde det ikke vært for at vi typisk nok oppdaget det siste kvelden. Over ser dere min forrett: jeg unnet meg gnocci i trøffel- og kaviarsaus. Det var verdt det! Noen av de har rar farge, det må være konditorfarge, noe som etter min mening var helt unødvendig.
Hovedretten min fra Slow Food: en enorm grillet tunfiskbiff. Siden der er utrydningstruet, får jeg litt dårlig samvittighet av å spise fisken. Når det er sagt så smakte det helt nydelig, og jeg klarte ikke å spise opp alt uten hjelp fra Far i huset.
Et annet fiskehøydepunkt var John Dory (St.Petersfisk?) i champagnesaus (restauranten heter Susvid og ligger i Makaska). Denne unnet jeg meg to dager på rad, så godt var det etter å ha famlet i pizzahelvete i flere dager!
Far i huset gikk her for klassikeren mixed grill, og denne gangen fikk han det han fortjente. Herlig å se at ikke alle restaurantene syns ihjelkokte broccolibuketter og frossengulrot fra pose er en grønnsak fortjent!
Følg med i morgen, da får dere vite hvilken restaurant dere MÅ velge, hvis dere bare har én kveld til rådighet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar