mandag 19. januar 2009

Amerikansk aften




Helgens utskeielser fikk en amerikansk vri. Jeg ble inspirert av Homemaker, og brukte endelig boksen med most gresskar som har stått i kjøleskapet i en evighet. For å matche dette laget jeg en hverdags-Thanksgiving med kyllingbrød (har ikke funnet kalkunkjøttdeig) med eple-, selleri- og løkfyll og silkemyk potetstappe til. Det skulle være dampet brokkoli til også, men strømmen går hver gang komfyren, oppvaskmaskinen og stekeplatene står på samtidig. Derfor ble det cheryytomatene fra fredagsbiffmiddagen til Far i huset.
Paien kan dere lese om
her, eller på boksen med gresskarfyllet. Denne får du kjøpt på Ultra, Centra og andre matbutikker med godt utvalg.

Kyllingbrød:

4 scarlottløk, finhakket

1/2 eple, finhakket

1 selleristav, finhakket

Kyllingkrydder
salt og pepper
1 egg

mel

800 gram kyllingkjøttdeig

evoo


Sett ovnen på 200 grader og legg bakepapir på et brett. Bland alt utenom oljen og form til et brød. Spre litt olje over det hele. Stek ovnen i ca 45 minutter, til steketermometeret viser 75 grader. Server med hjemmelaget potetstappe og valgfri grønnsak. Brun saus er også godt til.

Ingen kommentarer: