
Denne retten fikk jeg hos en god venninne den aller første gangen jeg spiste middag hos henne. Derfor er det ikke bare et godt måltid, men et minne om «the beginning of a beautiful friendship», som Rick sa til Louis etter Ilsa forlot han. Selv om dette går fort å lage, gir retten et inntrykk av innsats.
Jeg er som tidligere nevnt ikke god venn med måleredskapene på kjøkkenet mitt - vi snakker bare sammen når vi baker, og det er ikke ofte. Til mitt forsvar: jeg har funnet ut at hvis man øver, stoler på seg selv og smaker underveis, så går det meste bra. (og hvis alt skjærer seg, kan jeg bare si at jeg ikke fant målekoppen...)
Middag for 2:
2 kyllingfileter, delt på langs
2 dl fløte
2 dl rømme
2 fedd hvitløk
1 chili uten frø
kålrot, sellerirot, persillerot, potet (ta det du liker!)
Sopp til 2
en stor håndfull brekkbønner eller andre grønne bønner
estragon - har bare brukt tørket, men fersk kan da ikke skade
salt og pepper
smør
Sett ovnen på 200 grader. Brun kyllingen raskt på begge sider, og legg dem i en ildfast form. Bland all fløten, 1 dl rømme, hakket chili, salt, pepper og hvitløk. Rør inn rikelig med estragon - mye er godt! Hell blandingen over kyllingen. Sett formen midt i ovnen og la stå i 20 minutter. Skrell rotgrønnsakene og skjær terninger. Kok de møre og hell av vannet. Mos de kokte grønnsakene og tilsett resten av rømmen sammen med smør, salt og pepper. Stek grovkuttet sopp og bønner i smør. Server som på bildet!
Jeg er som tidligere nevnt ikke god venn med måleredskapene på kjøkkenet mitt - vi snakker bare sammen når vi baker, og det er ikke ofte. Til mitt forsvar: jeg har funnet ut at hvis man øver, stoler på seg selv og smaker underveis, så går det meste bra. (og hvis alt skjærer seg, kan jeg bare si at jeg ikke fant målekoppen...)
Middag for 2:
2 kyllingfileter, delt på langs
2 dl fløte
2 dl rømme
2 fedd hvitløk
1 chili uten frø
kålrot, sellerirot, persillerot, potet (ta det du liker!)
Sopp til 2
en stor håndfull brekkbønner eller andre grønne bønner
estragon - har bare brukt tørket, men fersk kan da ikke skade
salt og pepper
smør
Sett ovnen på 200 grader. Brun kyllingen raskt på begge sider, og legg dem i en ildfast form. Bland all fløten, 1 dl rømme, hakket chili, salt, pepper og hvitløk. Rør inn rikelig med estragon - mye er godt! Hell blandingen over kyllingen. Sett formen midt i ovnen og la stå i 20 minutter. Skrell rotgrønnsakene og skjær terninger. Kok de møre og hell av vannet. Mos de kokte grønnsakene og tilsett resten av rømmen sammen med smør, salt og pepper. Stek grovkuttet sopp og bønner i smør. Server som på bildet!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar