torsdag 6. august 2009

Tina Nordström

Tina har burdag i dag, og da må jeg dele en Tina-oppskrift. Jada, jeg vet det er august, men jeg syns denne så så morsom ut - jeg skal linke til den til jul også, hvis jeg husker det!

Julefondue
Fondue er både retrokult og godt. Denne oppskriften passer for fire personer.

1,5 liter vann
5 dl rødvin
1 kjøttbuljongterning
1 gul løk
5 laubærblad
5 svarte pepperkorn
5 stjerneanis
10 nelliker
1 hel kardemomme
skallet fra en halv appelsin salt

I tillegg trenger du ingredienser til å ha på spydene.

Tina foreslår:
Oksefilet
svinefilet
chorizo eller annen krydret pølse
rosenkål
sjampinjonger
brokkoli
paprika
fennikel

Hell vesken i en gryte på komfyren. Skrell appelsinen med en potetskreller. Skjær løken i båter. Legg buljong, appelsinskall, løk og krydder i og la det småkoke slik at alle smakene frigjøres. La det stå 1 time på lav varme. Smak til med salt.

Ingen kommentarer: