mandag 18. mai 2009

Spaghetti med kjøttboller

Noen ting går aldri av moten, og klassikere skal behandles med respekt. Ingen poser, glass eller lignende finner veien inn i et husmorhjem i pastaforbindelse, og særlig ikke til lady og landstrykermat.

Kjøttboller

Kjøttdeig
Parmasan
Persille
Løk
Hvitløk
S&P


Saus
Tomater - ferske eller hermetiserte
Balsamico
Timian
S&P


Spaghetti

Rasp løk, hvitløk og ost over en bolle med kjøttdeig. Krydre etter smak, og ikke glem å lage en testbolle før du setter i gang produksjonen for alvor. Stek de brune på utsiden og rå i midten, de får koke gjennom i sausen senere. Avkjøl på kjøkkenpapir.

Ferske tomater bør skrelles (kok opp vann, skjær et lite snitt, kok i to minutter, avkjøl og skrell) før de hakkes og helles i en panne for oppkok. Jo lengre tomatene står og putrer, jo bedre. En halvtime minimum! Krydre etter smak. Tilsett bollene de siste 5 minuttene.

Kok spaghetti som anvist på pakken. For all del, bland alt før servering - du vil vel at alt skal smake like godt!??

Ingen kommentarer: