tirsdag 4. november 2008

Gresk pasta med fetaost



Det er naturlig å begynne med denne oppskriften fordi det var med denne jeg skjønte at matlaging var mulig også for meg.

Som student var pasta av økonomiske årsaker et naturlig valg. Men å være student med stramt budsjett betyr ikke nødvendigvis at du må spise dårlig. Denne oppskriften fant jeg i en bunke oppskriftskort fra mamma i en tid der pastasausen hos meg ofte kom
masseprodusert på glass. Jeg husker at jeg stod ved kjøkkenbenken, smakte og tenkte: Jøss, jeg kan lage mat! Det var ikke vanskelig, bare godt.

Gresk pasta med fetaost.4 porsjoner:

350 g pastaskjell e.l. - gjerne fullkornspasta, det er sunt!
3 hvitløksfedd - raspet, hakket eller presset om du vil
1 liten aubergine i små terninger
1 rød paprika, - fersk eller syltet i strimler
250g cherrytomater - delt i to

2 ½ dl hakkede hermetiske tomater
Salt op pepper etter smak

2 ½ dl fetaost smuldret
100 g svarte oliven
Frisk basilikum - hakket
Chili etter smak

Evoo (extra virgin olive oil;-)

Kok pasta som anvist på pakken. Stek auberginerterningene møre sammen med hvitløk (ca. 10 min.). Ha i paprika, tomater, chili, salt og pepper. Kok på svak varme i 5 minutter. Hell pastaen på serveringsfat, vend inn sausen og strø ost, oliven og basilikum på toppen. Godt i sofakroken spist fra en stor Friends-kopp;-) Kos deg!

Ingen kommentarer: