Jeg husker ikke hvordan jeg kom på dette, men jeg husker at det var da jeg oppfattet hva juliennegrønnsaker var. Det var i Friends jeg hørte uttrykket første gangen, men det måtte fisk i folie til å for å forstå konseptet. Det har altså med måten man skjærer de på. Tynne staver på en lillefingers lengde passer bra til denne retten.
Middag til 2:
Nok fisk til to - foreløpig har jeg prøvd laks og torsk i denne oppskriften
1 liten gulrot, á la julienne
¼ squash, á la julienne
¼ purre, á la julienne
1 liten bit ingefær, revet
1 lime
2 ss smør
evoo (har du glemt hva det er – se på den greske pastaretten:-)
salt og pepper
Sett ovnen på 200 grader. Legg to store foliebiter dobbelt - de skal være store nok til å kunne lukkes med plass til litt luft. Skjær opp grønnsakene og bland de sammen. Smør folien med olje. Legg på halvparten av grønnsakene i en liten haug midt på foliebiten. Legg fisken over grønnsakene og krydre med salt og pepper. Legg resten av grønnsakene over fisken igjen. Press saften av en halv lime på hver porsjon. Finhakk eller riv ingefær på toppen, og legg en spiseskje smør på hver. Lukk pakkene godt. Stek i ovnen i ca 20 minutter. Dette kan serveres med ris, poteter eller nudler. Selv foretrekker jeg nudler, og da pleier jeg å åpne pakkene når de er ferdigstekte, og helle kraften over de nykokte nudlene.
Middag til 2:
Nok fisk til to - foreløpig har jeg prøvd laks og torsk i denne oppskriften
1 liten gulrot, á la julienne
¼ squash, á la julienne
¼ purre, á la julienne
1 liten bit ingefær, revet
1 lime
2 ss smør
evoo (har du glemt hva det er – se på den greske pastaretten:-)
salt og pepper
Sett ovnen på 200 grader. Legg to store foliebiter dobbelt - de skal være store nok til å kunne lukkes med plass til litt luft. Skjær opp grønnsakene og bland de sammen. Smør folien med olje. Legg på halvparten av grønnsakene i en liten haug midt på foliebiten. Legg fisken over grønnsakene og krydre med salt og pepper. Legg resten av grønnsakene over fisken igjen. Press saften av en halv lime på hver porsjon. Finhakk eller riv ingefær på toppen, og legg en spiseskje smør på hver. Lukk pakkene godt. Stek i ovnen i ca 20 minutter. Dette kan serveres med ris, poteter eller nudler. Selv foretrekker jeg nudler, og da pleier jeg å åpne pakkene når de er ferdigstekte, og helle kraften over de nykokte nudlene.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar