
Til to personer
4 italienske pølser, helst rå
250 g brokkoli
sitronsaft
salt og pepper
evoo
1/2 liten rød løk, skrelles og finhakket
2 hvitløkfedd, i tynne skiver
1 liten kanelstang
1-2 ts chili på glass
1 spiseskje rødvinseddik
300 g cherrytomater eller lignende
400 g grønne puylinser
2 hvitløkfedd, skrelles
1 laubærblad
en håndfull friske persilleblader, hakkede, spar stilkene
en liten håndfull frisk timian
Begynn med salsa. Hell evoo i en gryte, tilsett løk og hvitløk, kanelstangen og chili. Surr på svak varme i 10 minutter til løken er myk. Mens du venter kjører du tomatene i mikseren til de er finhakket. Skru opp varmen og hell i rødvinseddik – da oser det fælt, men det går fort over! Skru ned varmen igjen og tilsett tomatene. La dette småkoke i en halv time.
Sett ovnen på 200 º C. Hell linsene i en kjele, dekk dem med vann, og tilsett hele hvitløk, læubærblad og noen persillestilker. La det småkoke i ca 20 minutter, pass på at du har nok væske til å dekke linsene. Gni pølsene inn med olje og stek de i en ildfastform i 25 minutter (hvis de er ferdig kokt trenger de kun 8-10 minutter). Kok opp vann til brokkoli, og la de koke et par minutter. Brokkolien røres inn med sitronsaft, s&p og hakket persille, serveres ved siden av hovedretten.
Når linsene er tilberedt, må du fjerne persillestilkene, læubærbladet og helle vekk det meste av vannet. Hvis du vil kan du mose hvitløken og blande de med linsene. Smak til med olje, s&p. Presenter som bildet viser, med litt frisk timian på toppen. Beste jeg har spist på lenge!

3 kommentarer:
Det så jo godt ut!
Jeg for min del er heller ingen tilhenger av å følge en oppskrift til punkt og prikke, men da jeg ikke er i besittelse av noen bok fra før - ja, så ser jeg jo heller ikke forskjellen!
Anbefaler å lage all mat uten hvitløk! Spar hvitløken, det går ann å spise andre typer grønnsaker!
Jeg har hvitløk i alt - og jeg elsker alle andre grønnsaker også, uten problemer:-)
Legg inn en kommentar