onsdag 18. mars 2009

Kjøttkaker i brun saus med erter, tyttebær og poteter


Når svigerfar kommer på uventet besøk for å pusse opp badet vårt, er det viktig å servere måltid med poteter og brun saus minst én gang i løpet av perioden. Dette er den genren jeg er minst oppdatert på - sånne måltider smaker best hjemme hos mor, og dermed er det vel liten vits i å flytte på de? Minstekravet er kjøttkaker - det har jeg lært meg, og det var det han fikk (men jeg måtte ta en sausesnarvei fra Toro - gid så lite husmoraktig av meg..)

Kjøttdeig
Muskatnøtt, revet
Mel
Løk, revet
Salt og pepper
Nellik, malt

Ha kjøttdeigen i en bolle og riv løk over. Tilsett krydder og mel, minimalt med nellik. Nok til at noen tenker: hva er det der tro? For mye vil bare ødelegge. Lag en smakekake før du steker alle. Resten er selvforklarende:-)

Ingen kommentarer: