tirsdag 10. mars 2009

Alminnelige kjøkkenregler anno 1938


Fra Husmorboken:
  • Hold kjøkkenet rent, ikke minst i kroker og skap.
  • Arbeide stille og pent.
  • Luft ofte, og alltid etter koking.
  • Vask ofte hendene, og alltid før matstellet tar til.
  • Drep fluene.
  • Gjør i stand middagen i god tid. Den må være uttenkt dagen i forveien.
  • Bring brenne på plass.
  • Sløs ikke med varmt vann.
  • Stol ikke bare på oppskrifter, men bruk sunt skjønn ved siden av en nøyaktig oppskrift.
  • Ha alltid blyant, kladdeblokk og en liten kassabokbok på kjøkkenet.
Ja, ja og ja, jeg prøver. Hva er brenne? Hva er kassebok?? Fluer har jeg ikke, tusen takk.

2 kommentarer:

Viljestyrken sa...

Hva brenne er lurte jeg også på...
Kassabok derimot må jo være en sånn bok hvor man skriver opp utgifter osv i det da, slik at man ser at man lager økonomisk mat eller noe i den duren...

fru Storlien sa...

fantastisk! jeg tror brenne er ved, og ikke brennevin som var min første tanke...