torsdag 22. januar 2009

Innbakt brie

En kniv på bildet... Sukk, husmoren savner Photoshop....

Dette er ingen lettvekter, bare så det er sagt. Derimot er det en enkel måte å brife med en liten herlighet på dessertbordet eller til en heftig kveldsmat.

Dette trenger du:
1 rundt brie med skorpe på alle sider (ikke en kjempestor, men en sånn liten i treboks for eksempel)
1 plate butterdeig


Fyll:
Jeg laget med pesto og pinjekjerner denne gangen. Tipper at bringebærsyltetøy og ristede mandler er nydelige, eller kanskje noe noe med tomat og bacon eller rosmarin?


Del osten på langs, midt på. Legg på fyllet på den nederste biten, og legg den andre på toppen med skorpen opp. Kjevle deigen tynn og stor nok til å legge osten på midten og pakke den godt inn. Pensle med egg. Stek pakken på 175 grader midt i ovnen til den er gylden - ca 15 minutter. Server med nystekt brød eller gode kjeks. Rødvin er sikkert ikke dumt det heller;-)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Takk for fint tips!Nå blir det anvendelse av for mye innkjøpt Brie til jul. Gleder meg til å prøve den i helga.

Husmor i nød sa...

Bare husk at den bør ha skorpe på alle sider - ellers blir det briebasseng i ovnen din;-)